Zomerexpositie Galerie LYTS 2020

Zomerexpositie Galerie LYTS 2020

Zomerexpositie Galerie LYTS 2020 1500 1503 Galerie LYTS

GALERIE LYTS ZOMEREXPOSITIE
Kunst met een noordelijk tintje
11 juli – 30 augustus 2020

Op zaterdag, 11 juli a.s. gaat LYTS voor de derde keer in haar bestaan weer open en start de zomerexpositie 2020. Ik nodig u gaarne uit de expositie te bezoeken.

Begin dit jaar heeft LYTS voor deze zomer een tweetal kunstschilders geselecteerd, te weten Marianne Brouwer uit Groningen (www.mariannebrouwer.nl) en Frank Dekkers (www.frankdekkers.nl) uit Ameide. In overleg met Marianne en Frank is evenwel besloten – in verband met de beperkingen die de Corona-pandemie meebrengt – de duopresentatie uit te stellen tot zomer 2021. Ook de gebruikelijke openingsreceptie kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Marianne Brouwer

Marianne Brouwer

Frank Dekkers

Frank Dekkers

Galerie LYTS gaat wel open en heeft een hele boeiende expositie samengesteld, bestaande uit schilderijen uit de eigen collectie,
aangevuld met een paar werken van Marianne Brouwer en Frank Dekkers, bij wege van voorproefje van wat de zomer van 2021 zal brengen.
LYTS toont deze zomer werken van o.a. Dirk Beintema, Gerrit Benner, Jan van der Zee, Job Hansen, Sjoerd de Vries, Jentsje Popma, Gerriet Postma, Jan Costerus, Jan Frearks van der Bij, Han Jansen, Piet van Wijngaerdt en vele anderen.
Ook werk van de exposanten van 2018 en 2019, Ilse Brul, Gertjan Scholte-Albers en Sita Geerling zijn te bezichtigen. Al en al zeker de moeite waard om LYTS te bezoeken.

LYTS is tot eind augustus elke zaterdag en zondag (van 13:00 tot 17:30 uur) geopend, mede dankzij de vrijwilligers van LYTS. Op speciaal verzoek is een bezoek aan de galerie buiten deze vaste tijden zeker mogelijk.
Nu velen van ons vanwege Corona hun vakantie in Nederland zullen doorbrengen en de 1,5 meter regel amper beperkingen oplevert voor de watersport rond de Friese meren, hoopt LYTS ook deze zomer weer vele bezoekers te mogen begroeten.

Uiteraard dienen ook bij een bezoek aan LYTS de gebruikelijke Corona-gedragsregels in acht genomen te worden: bij binnenkomst handen ontsmetten (er staat bij de ingang een handdesinfectiezuil) en de aangegeven route volgen.
We zullen er op toezien dat het aantal gelijktijdige bezoekers wordt beperkt.
Ik hoop dat de expositie ook dit jaar ondanks de beperkingen en de andere opzet, een succes zal worden. Ik hoop dat u in groten getale van deze uitnodiging gebruik zult maken.

Met vriendelijke groeten,
Tjeerd Meijer