Openingsexpositie galerie LYTS 2018

Openingsexpositie galerie LYTS 2018

Openingsexpositie galerie LYTS 2018 1280 1202 Galerie LYTS

De openingsexpositie loopt van 10 juni tot en met 26 augustus 2018.

Ilse Brul

De schilderijen van Ilse Brul zijn een speels samenspel van licht, kleur en beweging geschilderd in olieverf of ei-tempera. Haar werken zijn landschappelijk te noemen. Met name in de Alpen, het Waddengebied en in specifieke water- en duingebieden vindt ze haar inspiratie. Voor vrij werk of werk in opdracht.

“‘Al schilderend in het atelier maak ik contact met de herinnering die ik heb aan een specifieke plek. Ik ken de geur, kleur, vorm en biotopen van mijn onderwerp, deze geven me handvatten om een schilderij vrijelijk op te zetten, zodat er ruimte is om een nieuw beeld te laten ontstaan. Ook de geluiden van die plek maak ik soms zichtbaar, associatief en invoelend, resonerend met wat ik van binnen herken. Zo is het schilderij een nieuw geheel om verder te verkennen.”

Het werk van Ilse Brul is o.a. opgenomen in collecties van de Rabobank, Museum de Buitenplaats, Van der Hoeven Kliniek en diverse particuliere collecties. Ook toont ze haar werk in diverse galeries en musea waaronder: Museum de Fundatie, Museum Belvédère, Museum de Buitenplaats, MOW, Museum Wierdenland en in openbare ruimtes waaronder het Martini Ziekenhuis, UMCG, de Floriade en Rijksuniversiteit Groningen.

Zie ook www.ilsebrul.nl

Ilse Brul - Kwelder en Wad

Kwelder en Wad, olieverf op linnen, 70 x 80 cm

Ilse Brul - Duinen

Duinen, olieverf op linnen, 40 x 45 cm