Galerie LYTS uit Woudsend houdt deze zomer twee exposities

Galerie LYTS uit Woudsend houdt deze zomer twee exposities

Galerie LYTS uit Woudsend houdt deze zomer twee exposities 1280 853 Galerie LYTS

Van 3 juli t/m 22 augustus met werken van Marianne Brouwer uit Groningen (www.mariannebrouwer.nl) en Frank Dekkers (www.frankdekkers.nl) uit Ameide. Marianne Brouwer (1993) is in 2016 afgestuurd aan Kunstacademie Minerva. In 2019 won zij de Young Talent Publieksprijs van Art Noord (Museum Belvedere). Marianne Brouwer schildert het liefst buiten. De stad met al haar levendigheid vormt haar belangrijkste inspiratiebron. Ritmische structuren, kleur en beweging vormen de leidraad voor het werk.

Frank Dekkers (1961) studeerde grafiek en schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht.  In 1998 won hij de Nederlandse Grafiekprijs voor zijn houtsnedes.

Het atelier van Frank Dekkers is in de uiterwaarden langs de Nederlandse rivieren, tijdens alle seizoenen en weersomstandigheden. Frank is gefascineerd door overgangen: tussen land en water, langs een bosrand, op de grens van dag en nacht. Altijd in het besef dat het nú moet gebeuren, niet straks, dan is het weg.

Expositie 3 juli - 22 augustus 2021
Expositie 29 augustus - 10 oktober 2021

De tweede expositie (van 29 augustus t/m 10 oktober) wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting HaanstraHogenEsch (www.stichtinghaanstrahogenesch.nl) te Warns  en bestaat uit schilderijen van Johan Haanstra (1914-1991) en zijn oudleerlinge en latere partner Ina Hogen Esch. Haanstra was docent aan de AKI in Enschede en ging na zijn pensionering weer schilderen. Zijn expressionistische landschappen zijn nonfiguratieve doeken in heldere kleuren, ongebonden en vrij.

Ina Hogen Esch (1946), studeerde aan de AKI in Enschede. Zij put haar inspiratie uit haar directe omgeving (tuin, het omringende landschap) en maakt kleurige schilderijen in een stevig handschrift.

Naast de schilderijen toont LYTS bronzen beelden van de veelzijdige, in Hilversum woonachtige en werkende kunstenaar Ad van den Boom (1959).

LYTS is tijdens de exposities elk weekend geopend en verder op afspraak.